Uw tuin gevuld met beplanting of een mooi gazon

Altijd al een eigen kruidentuin willen hebben of heeft u een voorkeur voor een speciale kleur van de bloemen? Misschien is het uitkiezen van de planten voor in de tuin wel het lastige onderdeel van een nieuwe tuin. Welke plant past bij de tuin en is deze geschikt voor de ondergrond en de ligging? Als hovenier weten wij veel over de vele plantensoorten en hun bijbehorende eigenschappen. Zo kunnen we met u samen een mooi ontwerp bedenken, gebaseerd op uw wensen, terwijl wij rekening houden met de mogelijkheden.

Siergazon, speelgazon of toch kunstgras?

Een prachtig verzorgd gazon vormt een echte blikvanger in de tuin. Naast het feit dat het ruimte creëert, is het ook de verbinding tussen de verschillende elementen. Bij het aanleggen van een gazon zijn er belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder de ligging van tuin (veel schaduw en vocht) en de ondergrond. Maar voordat we de tuin aanleggen is belangrijk om te weten waar het gazon voor dient. Wordt er bijvoorbeeld op gespeeld door kinderen of het is het voor de sier? Zowel bij graszaad als bij zoden is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen tussen speelgazon en siergazon. Speelgazon is veel sterker en aan te raden wanneer kinderen erop spelen of als het gras intensief wordt gebruikt. Liever helemaal geen omkijken hebben naar het gazon in de tuin? Dan is kunstgras altijd nog een optie! Kunstgras hoeft tegenwoordig helemaal niet meer nep te doen lijken door verschillende materialen en natuurlijke kleuren.

Overige beplanting

Een goed aangelegde tuin kenmerkt zich door een juist toegepaste beplanting. Als uitgangspunt hanteren wij steeds een rustige uitstraling met veel groenblijvende beplanting afgewisseld met bloeiende planten en (vorm)bomen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij zeer goede relaties met veel kwekerijen, zowel dichtbij huis als in België en Duitsland.

Een groene haag in uw tuin?

Geef uw tuin een extra dimensie met prachtige hagen van taxus, buxus of coniferen. Het grote voordeel van deze planten is dat deze in verschillende vormen zijn te snoeien. Hierdoor kunt u in uw tuin bepaalde lijnen en plekken beter accentueren, zoals een perkje of specifieke boom. Het is belangrijk om de haag regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.  

Meer informatie over planten en gazon?

Voor meer informatie of vragen over planten en gazon kunt u altijd contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook een geheel vrijblijvende offerte aanvragen bij Cees Klein & Zoon, het hoveniers- en sierbestratingsbedrijf van 't Gooi.

offerte aanvragen

Home Tuinaanleg Planten & gazon