Creëer beleving in de tuin met een vijver

Een levendig element in de tuin is een goed aangelegde en afgewerkte vijver. Een vijver kan het centrale punt zijn van uw tuin, of juist een omsloten plekje waar u even tot rust kunt komen. Het geeft uw tuin in ieder geval ruimte en structuur. Wij verzorgen complete vijveraanleg: van ontwerp, tot aanleg en oplevering. Wij hebben door de jaren heen tal van vijvers aangelegd waardoor wij de nodige kennis hebben en u graag adviseren. 

Welke vijver past bij uw tuin?

 • Natuurvijver
  Het idee is een vijver in de tuin waarbij de natuur de vrije loop krijgt. Het geluid van stromend water, zwemmende vissen, mooie waterplanten. 
 • Koi vijver
  Bij de koivijver is het uitgangspunt een optimale leefplek te creëren voor de koikarper. 
 • Zwemvijver
  De zwemvijver is het natuurlijke alternatief voor een zwembad.
 • Spiegelvijver
  Rechte lijnen en een strakke vorm geven de tuin een ruimtelijk effect.

Planten en vissen in de vijver

Niet elke vijver is geschikt voor het houden van vissen. Zo moet de vijver bijvoorbeeld diep genoeg zijn, zodat de vissen de vorst kunnen overleven en het water in de zomer niet te warm wordt. Maar ook zijn er sommige vissen minder geschikt omdat zij de planten in de vijver op hun menukaart hebben staan (een koikarper is bijvoorbeeld een alleseter en krijgt daarom een aparte vijver). Gelukkig weten wij welke planten en vissen samen kunnen en helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Onderhoud van de vijver

Na aanleg van uw vijver is onderhoud erg belangrijk om de vijver in dezelfde staat te houden. U kunt er natuurlijk voor kiezen dit zelf te doen met behulp van waterfilteringsysteem, maar u kunt ook Cees Klein & Zoon benaderen voor onderhoud. Wij kijken dan vooral ook naar de kwaliteit van het water en de gezondheid van de aanwezige planten.

Natuurlijke uitstraling met een houten vlonder in uw tuin

Een houten vlonder geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling. Een vlonder kan in uw tuin worden gecombineerd met sierbestrating of kan dienen als terras langs of over de vijver. Een vlonder kan uiteraard van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Op deze manier is er altijd een passende oplossing voor uw tuin.

Meer informatie over vlonders en vijvers?

Voor meer informatie of vragen over vlonders en vijvers kunt u altijd contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook een geheel vrijblijvende offerte aanvragen bij Cees Klein & Zoon, het hoveniers- en sierbestratingsbedrijf van 't Gooi.

offerte aanvragen

Home Tuinaanleg Vlonders & vijvers