Bemesting, de basis voor een gezonde tuin

Om de planten en het gazon in uw tuin optimaal te laten groeien, is het nodig om met regelmaat te bemesten. Het afgelopen jaar hebben uw planten namelijk het nodige geconsumeerd en dus moet hun voedselvoorraad voor het groeiseizoen worden aangevuld. Behalve dat bemesting ervoor zorgt dat de planten groeien en sterker worden, maakt het de planten ook minder vatbaar voor eventuele ziekten.

Welke bemesting heeft uw tuin nodig?

Het gazon en planten in uw tuin hebben niet allemaal dezelfde voeding nodig. De juiste bemesting geven aan planten en gazons vereist nogal wat kennis en gelukkig hebben wij deze in huis. Op basis van een bodemanalyse weten wij precies de juiste samenstelling van bemesting te combineren met de voedingsbodem in uw tuin. Wij gebruiken alleen meststoffen van hoogwaardige kwaliteit omdat we nou eenmaal het beste voor uw tuin willen.

Wanneer moet er worden bemest?

De juiste bemesting vraagt om regelmaat, het hele jaar door. Op deze manier zullen de planten nooit ‘honger’ hebben en wordt de bodem ook steeds sterker. In principe zijn er drie momenten in het jaar om de tuin te voorzien van voeding. De eerste keer in het voorjaar om de groei te bevorderen, de tweede keer in de zomer zodat de planten en het gazon mooi groen blijven en de derde keer in het najaar om uw tuin winterklaar te maken.

Meer informatie over bemesting?

Voor meer informatie of vragen over bemesting kunt u altijd contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook een geheel vrijblijvende offerte aanvragen bij Cees Klein & Zoon, het hoveniers- en sierbestratingsbedrijf van 't Gooi.

offerte aanvragen

 

Home Tuinonderhoud Bemesting